Food-Print Utrecht Region

Bijeenkomsten

3 oktober 2024
16:15 - 19:00
De Moestuin, Utrecht

Netwerk bijeenkomst Food-Print Utrecht Region ‘Utrecht 2050: Voedsel en Landbouw voor de Toekomst’

Op donderdag 3 oktober 2024 vond de  FPUR Netwerkbijeenkomst ‘Utrecht: 2050: Voedsel en Landbouw voor de Toekomst’ plaats in Utrecht.

Je kunt de video impressie van 3 oktober j.l. hieronder bekijken.

Programma
Er vinden momenteel veel ontwikkelingen plaats binnen het landelijk gebied en de landbouw. Een belangrijke discussie gaat over de noodzakelijke transitie van het landelijk gebied, die nauw samenhangt met de voedseltransitie. Deze transitie is gericht op het realiseren van een duurzaam voedselsysteem met een gezond verdienmodel en een grotere waardering voor voedsel. Een cruciale factor in dit proces is het bevorderen van duurzamer voedselconsumptiegedrag, omdat ons huidige eetpatroon een aanzienlijke impact heeft op onder andere het klimaat, de biodiversiteit en de gezondheid.

Tijdens de FPUR-netwerkbijeenkomst op 3 oktober gingen drie sprekers in op de rol en ambities van de Provincie Utrecht voor 2050. Ze bespraken waar we staan in de voedseltransitie en het verdienvermogen van duurzame landbouw. Daarnaast werd vanuit een ondernemersperspectief toegelicht welke rol de horeca kan spelen in deze belangrijke transitie.

De presentaties van de sprekers zijn te vinden bij de betreffende lezinggever in het programma hieronder (groene linkjes).

15:45   Inloop en ontvangst deelnemers
16:15   Welkom – Linette Mak (moderator)
16:20   Introductie FPUR – Margriet van Vianen (Provincie Utrecht)
16.30   Sprekers:

17.30   Matchmaking: Tijdens dit onderdeel hebben we twee deelnemers uitgenodigd uit die specifieke vragen of behoeftes hebben. Zij verzorgden een pitch met een duidelijke oproep en/of boodschap in 1 à 2 minuten. Deze keer waren dat:

17:30   Discussie en call to action – Linette Mak (moderator)
17:40   Netwerkborrel tot 19.00 uur.

Voor wie
Voor iedereen op het gebied van gezonde en duurzame voeding en voedselomgeving zoals restaurants, voedselproducenten, boeren, zorgorganisaties, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, kennisorganisaties, ondernemers, ambtenaren en kunstenaars.

Doe ook mee in dit netwerk dat de ambitie heeft om Utrecht de modelregio in de transitie naar een duurzame, gezonde, voedselomgeving te laten zijn. Laat je inspireren tot prikkelende ideeën en leg nieuwe contacten om samen een stap verder te zetten.

Aanmelden
De volgende netwerkbijeenkomst zal plaatsvinden op 20 mart 2025, zelfde plaats, zelfde tijd. Je kunt deze bijeenkomst alvast in je agenda zetten. Wil je je alvast aanmelden? Dan kan met het inschrijfformulier.

Informatie
Kijk op onze website voor meer informatie over FPUR. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit bericht of andere Food-Print Utrecht Region gerelateerde vragen, dan kan je contact opnemen met Hester Pruiksma (h.pruiksma@uu.nl 06-40931114).

We hopen je te ontmoeten op 20 maart 2025!

Kernteam Food-Print Utrecht Region:

René Kwant, Universiteit Utrecht
Jacintha Merts, Gemeente Utrecht
Margriet van Vianen, Provincie Utrecht
Jelle van der Weijde, ROM Utrecht
Marcel Wijnen, Rabobank Midden Nederland
Michiel Dijkman, EBU