Bijeenkomsten
Netwerk bijeenkomst Food-Print Utrecht Region ‘Eiwittransitie en ondernemerschap’
Op donderdag 28 maart 2024 vond de FPUR Netwerkbijeenkomst ‘Eiwittransitie en ondernemerschap’ plaats in Utrecht.
Kijk hier voor een video impressie van 28 maart.
Programma
Drie sprekers namen de deelnemers mee in de wereld van eiwittransitie tijdens onze netwerkbijeenkomst met inspirerende verhalen over marktontwikkelingen, smaakbeleving en over de uitdagingen en kansen van de eiwittransitie.
De presentaties van de sprekers zijn te vinden bij de betreffende lezinggever in het programma hieronder (groene linkjes).
16.15 – 16.25 u: Welkom en intro – moderator Jelle van der Weijde | ROM Utrecht Region en lid kernteam FPUR
16.25 – 16.30 u: Korte intro FPUR – Marcel Wijnen | Rabobank en lid kernteam FPUR
16.30 – 17.30 u: 3 Sprekers: |
|
Anna van der Bijl | Laan Landbouw Tollebeek – Voedselboerin
Anna teelt kikkererwten bij Laan Landbouw Tollebeek, en is mede-initiatiefnemer van producentenorganisatie Eiwitboeren van Nederland. Daarnaast is ze werkzaam als projectmanager Food en Agri Nederland bij Rabobank. “Waardecreatie door de Eiwitboeren van Nederland” |
|
Ramon van der Tol | Rabobank – Sectormanager Akkerbouw
“De noodzaak van de voedseltransitie” |
|
Manon Rietveld Bruining | Danone Utrecht – Senior Team Leader User Experience Design
“Sustainable protein sources Danone -One plant one health” |
|
17.30 – 17.35 u: Matchmaking en call to action, Marcel Wijnen – Rabobank en lid kernteam FPUR
17.35 – 17.40 u Afsluiting, moderator Jelle van der Weijde – ROM Utrecht Region en lid kernteam FPUR |
|
17.40 – 19.00 u: Netwerkbijeenkomst en borrel en matchmaking. |
Aanmelden
De volgende netwerkbijeenkomst zal plaatsvinden op 3 oktober 2024, zelfde plaats, zelfde tijd. Je kunt deze bijeenkomst alvast in je agenda zetten. Wil je je alvast aanmelden? Dan kan met het inschrijfformulier.
Voor wie?
Iedereen werkzaam op het gebied van gezonde en duurzame voeding en voedselomgeving zoals restaurants, voedselproducenten, boeren, zorg organisaties, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, kennisorganisaties, ambtenaren en kunstenaars, is welkom! Weet je iemand voor wie dit ook interessant kan zijn, stuur deze uitnodiging dan gerust door.
Voedsel maakt de regio! Utrecht is de regio van Gezond Stedelijk Leven. Voedsel is daar onlosmakelijk mee verbonden. Doe ook mee in dit netwerk dat de ambitie heeft om Utrecht de modelregio in de transitie naar een duurzame, gezonde, voedselomgeving te laten zijn. Laat je inspireren tot prikkelende ideeën en leg nieuwe contacten om samen een stap verder te zetten.
Overige informatie
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit bericht of over andere Food-Print Utrecht Region gerelateerde vragen dan kun je contact opnemen met Hester Pruiksma, h.pruiksma@uu.nl of 06-40931114
We hopen je te ontmoeten op 28 maart!
Kernteam Food-Print Utrecht Region:
Irene Mommers, BeBright
Michiel Dijkman, EBU
Jacintha Merts, Gemeente Utrecht
Marcel Wijnen, Rabobank Midden Nederland
René Kwant, Universiteit Utrecht
Margriet van Vianen, Provincie Utrecht
Jelle van der Weijde, ROM Utrecht