Food-Print Utrecht Region

Sprekers Food-Print Utrecht Region 28 maart 2019

Terug  >>

Martijn Rol, Rabobank 

Disruptie in Food

De waardeketen in food ondergaat momenteel radicale veranderingen. Diverse trends hebben grote invloed op de verdienmodellen van de diverse schakels. Van boer tot verwerker, van handelaar tot retailer en horeca. Martijn Rol, sectorspecialist Food bij de Rabobank, gaat in op de ontwikkelingen in de foodchain. Welke kansen deze bieden en wat het perspectief is voor uw sector.

 

Nathalie van Verschuer, Landgoed Heerlijkheid Mariënwaardt 

Multi mediale storytelling

Landelijke bekendheid voor het merk Mariënwaerdt in de afgelopen 25 jaar, met klein marketingbudget. Multi mediale storytelling is daarbij de kern geweest van ons succes. Als laatste element in deze storytelling is de Landgoedkeuken in Utrecht tot stand gekomen; om het verhaal van het landgoed naar de stad te brengen, zodat de stad naar het landgoed komt en de schoonheid ontdekt van de natuur. Bovendien willen wij hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan bewustwording dat biologisch beter is voor mens en natuur.

 

Casper Zulim de Swarte, Schuttelaar & Partners  

Nieuwe business modellen voor voedseltransitie

Bedrijven in de agro- en voedselsector moeten steeds beter en steeds sneller inspelen op de maatschappelijke eisen aan voedsel. De grote vraag is: Hoe werken nieuwe businessmodellen voor voedseltransitie en hoe kunnen bedrijven deze implementeren? De Smart Food Alliance is een groep succesvolle koploperbedrijven met businessmodellen voor een duurzaam, gezond en eerlijk voedselsysteem. De Smart Food Alliance heeft tot doel heeft kennis uit te wisselen over business in voedseltransitie en gezamenlijk invulling te geven aan voedselbeleid.

 

Geert van der Veer, Stichting Herenboeren 

Een duurzaam, gezond, eerlijk en volhoudbaar voedselsysteem

Geert van der Veer stond een paar jaar geleden aan de basis van de eerste door burgers gedragen en gefinancierde coöperatieve Herenboerderij van Nederland, met een boer in loondienst. De beweging die Herenboeren inmiddels is, groeit ook rond Utrecht, en biedt eigenlijk iedereen (van burger tot boer en van natuurbeheerder tot overheid) perspectief op een duurzaam, gezond, eerlijk en volhoudbaar voedselsysteem.

Terug naar bijeenkomst Food-Print Utrecht Region 28 maart 2019 >>