Food-Print Utrecht Region

Bijeenkomsten

14 oktober 2021
16:15 - 18:30
De Moestuin in Utrecht

Save the date: FPUR Netwerkbijeenkomst ‘Transitie naar Gezonde Voedselbedrijven’

Graag nodigen we je uit om de 7e FPUR Netwerkbijeenkomst van donderdag 14 oktober 2021 alvast te noteren in je agenda.

Voedsel maakt de regio! Utrecht is de regio van Gezond Stedelijk Leven. Voedsel is daar onlosmakelijk mee verbonden. Doe ook mee in dit netwerk dat de ambitie heeft om Utrecht de modelregio in de transitie naar een duurzame, gezonde, voedselomgeving te laten zijn. Laat je inspireren tot prikkelende ideeën en leg nieuwe contacten om samen een stap verder te zetten.

Om ook in de toekomst voldoende, duurzaam en gezond voedsel te kunnen produceren, zullen er aanpassingen nodig zijn in het huidige voedselsysteem, een voedseltransitie. Deze transitie heeft tijd nodig maar is al wel volop in gang gezet. Er zijn momenteel een aantal initiatieven in Nederland die bijdragen aan deze belangrijke vernieuwing in de manier waarop wij omgaan met het produceren van voedsel.  Tijdens de FPUR netwerkbijeenkomst van 14 oktober gaan we verder in op bestaande en nieuwe initiatieven in de regio om bedrijven te inspireren de voedseltransitie verder op te pakken.

Programma

De bijeenkomst start om 16:15 uur. De volgende sprekers komen aan het woord:

  • Petra Aben, Rabobank Kring Midden Nederland (Utrecht)
  • Jelle van der Weijde, ROM Utrecht
  • Hens Runhaar, Universiteit Utrecht

De middag wordt afgesloten met een netwerkbijeenkomst. Meer details rondom het programma volgen op een later moment.

Aanmelden

Wij hopen dat we u ook bij deze netwerkbijeenkomst mogen verwelkomen. U kunt zich opgeven met het aanmeldformulier.

Voor wie?

Iedereen werkzaam op het gebied van gezonde en duurzame voeding en voedselomgeving zoals restaurants, voedselproducenten, boeren, zorgorganisaties, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, erfgoedorganisaties, kennisorganisaties, ambtenaren en kunstenaars, is welkom!

Weet u iemand voor wie dit ook interessant is, stuurt u deze uitnodiging dan gerust door.

Informatie

Deze bijeenkomst vindt op locatie plaats met in achtneming van de op dat moment geldende Corona maatregelen.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit bericht of over andere Food-Print Utrecht Region gerelateerde vragen dan kunt u contact opnemen met Hester Pruiksma, h.pruiksma@uu.nl of 06-40931114

De initiatiefnemers:

Irene Mommers, Diagnose Voeding & gezondheid
Jelle van der Weijde, ROM Utrecht Region
Karen Hitters, Gemeente Utrecht
Petra Aben, Rabobank Utrecht e.o.
René Kwant, Universiteit Utrecht
Anne Zuure, Provincie Utrecht

https://foodprint-utrecht.nl