Food-Print Utrecht Region

Bijeenkomsten

25 maart 2021
16:15 - 17:30
Online event uitgezonden vanaf Fort Maarsseveen

Netwerk bijeenkomst Food-Print Utrecht Region ‘Erfgoed Voedt – Forten en Landschap’ – online event

Op 25 maart a.s. vond de 6de bijeenkomst van het netwerk Food-Print Utrecht Region plaats. Deze online bijeenkomst met als thema ‘Erfgoed Voedt – Forten en Landschap’ werd uitgezonden vanaf Fort Maarsseveen in Maarssen.

De presentaties zijn te vinden bij de betreffende lezinggever in het programma hieronder (klik op de groene titel).

Tijdens de online bijeenkomst zijn er in de chat diverse tips en aanvullingen gegeven. FPUR heeft hier een samenvatting van gemaakt. Mocht je naar aanleiding van een van de tips een vraag hebben of wil je met iemand in contact komen stuur dan een email naar h.pruiksma@uu.nl

Food-Print Utrecht Region (FPUR) organiseerde deze 6de bijeenkomst in samenwerking met Utrecht Food Freedom (UFF). UFF wil het cultureel erfgoed en het omringende landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie inzetten ter bevordering van een duurzame en gezonde voedselcultuur in verstedelijkt gebied.  Met duurzame landbouw, korte keten, toerisme en natuur (biodiversiteit) is het mogelijk cultureel erfgoed en historisch landschap in te zetten voor  gezondheid van mens, dier en milieu. Tijdens de bijeenkomst werd het manifest ondertekend door Hein Pasman van Landschap Erfgoed Utrecht. Wil je meer lezen over het manifest? Dat kan hier.

Programma

16:15 – 16.20 Introductie en welkomstwoord – Maike van der Maat (moderator)

16.20 – 16.30

16.30 – 17.15 Sprekers:

 17.15 – 17.25 Talkshow met de sprekers o.l.v. Maike van der Maat (moderator)

17.25 – 17.30 Call to action en afsluiting – Maike van der Maat (moderator)

17.30                 Einde

Voor wie?

Iedereen werkzaam op het gebied van gezonde en duurzame voeding en voedselomgeving zoals restaurants, voedselproducenten, boeren, zorgorganisaties, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, erfgoedorganisaties, kennisorganisaties, ambtenaren en kunstenaars, was welkom!

Informatie

Mocht je vragen hebben over Food-Print Utrecht Region gerelateerde vragen dan kun je mailen naar voedsel@utrecht.nl.

Kernteam:

Irene Mommers, Diagnose Voeding & gezondheid
Karen Hitters, Gemeente Utrecht
Petra Aben, Rabobank Utrecht e.o.
Jelle van der Weijde, ROM Utrecht Region
René Kwant, Universiteit Utrecht
Anne Zuure, Provincie Utrecht

https://foodprint-utrecht.nl