Bijeenkomsten
Netwerk bijeenkomst Food-Print Utrecht Region ‘(City Deal) Gezonde en Duurzame Voedselomgeving’
Graag nodigen we je uit voor de FPUR Netwerkbijeenkomst ‘(City Deal) Gezonde en Duurzame Voedselomgeving’ op donderdag 30 oktober 2025.
Doe ook mee in dit FPUR-netwerk en draag bij aan de transitie naar duurzame voedselproductie en een gezonde voedselomgeving in de regio Utrecht! Het thema is dit keer ‘(City Deal) Gezonde en Duurzame Voedselomgeving’
Programma
We gaan tijdens deze netwerkbijeenkomst verder praten over één van de grote maatschappelijke uitdagingen: het voedselaanbod duurzamer en gezonder maken. Uit onderzoek blijkt dat het voedselaanbod de afgelopen jaren flink is toegenomen en daarmee steeds ongezonder is geworden. Rondom scholen, in openbare gebouwen, in supermarkten, catering, horeca, sportlocaties en andere leefomgevingen komen we continu in de verleiding voor ongezonde producten; hoe verkleinen we deze verleiding en creëren we balans tussen gezond en ongezond aanbod?
In deze bijeenkomst verkennen we hoe we op lokaal, regionaal en nationaal niveau kunnen sturen in de voedselomgeving. Laat je tijdens de bijeenkomst inspireren en leg nieuwe contacten!
15:45 Inloop en ontvangst deelnemers
16:15 Welkom
16:20 Introductie FPUR
16.30 Drie sprekers belichten het thema vanuit beleid, praktijk en wetenschap
17:30 Discussie en call to action met aansluitend een netwerkborrel tot 19.00 uur.
Aanmelden
Je kunt je al aanmelden voor deze bijeenkomst met dit formulier. Op het formulier kan je tevens vragen en matchmakingsverzoeken indienen. Je kunt de bijeenkomst met deze link alvast in je agenda noteren.
Bij aanmelding gaan we ervan uit dat je echt aanwezig bent bij de bijeenkomst en houden we hiermee rekening wat betreft de catering. Mocht je toch verhinderd zijn laat dit ons dan uiterlijk 1 dag van tevoren weten, zo kunnen we voedselverspilling voorkomen.
Voor wie?
Voor iedereen op het gebied van gezonde en duurzame voeding en voedselomgeving zoals restaurants, voedselproducenten, boeren, zorgorganisaties, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, kennisorganisaties, ondernemers, ambtenaren en kunstenaars. Weet je iemand voor wie dit ook interessant kan zijn, stuur deze uitnodiging dan gerust door.
Informatie
Kijk op onze website voor meer informatie over FPUR. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit bericht of andere Food-Print Utrecht Region gerelateerde vragen, dan kan je contact opnemen met Hester Pruiksma (h.pruiksma@uu.nl 06-40931114).
En wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van FPUR? Volg ons dan op Linkedin.
We hopen je te ontmoeten op 30 oktober!
Kernteam Food-Print Utrecht Region:
René Kwant, Universiteit Utrecht
Jacintha Merts, Gemeente Utrecht
Margriet van Vianen, Provincie Utrecht
Jaap Breugem, ROM Utrecht
Hans van de Guchte, Rabobank Midden Nederland
Michiel Dijkman, EBU