Food-Print Utrecht Region

Bijeenkomsten

25 maart 2021
16:15 - 17:30
Online event uitgezonden vanaf Fort aan de Klop

Online bijeenkomst Food-Print Utrecht Region ‘Ergoed Voedt – Forten en Landschap’

Graag nodigen we je uit voor de FPUR bijeenkomst op 25 maart a.s.

De regio Utrecht produceert lokale voedselproducten, beschikt over een expertisecentrum op het gebied van de korte voedselketen en spant zich in om de Nieuwe Hollandse Waterlinie te laten erkennen als UNESCO werelderfgoed.

Food-Print Utrecht Region (FPUR) organiseert deze 6de bijeenkomst in samenwerking met Utrecht Food Freedom (UFF). UFF wil het cultureel erfgoed en het omringende landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie inzetten ter bevordering van een duurzame en gezonde voedselcultuur in verstedelijkt gebied.  Met duurzame landbouw, korte keten, toerisme en natuur (biodiversiteit) is het mogelijk cultureel erfgoed en historisch landschap in te zetten voor  gezondheid van mens, dier en milieu.

Tijdens deze bijeenkomst vertellen we je graag meer over de verbinding tussen burger, boer, cultureel erfgoed, landschap en de leefomgeving. Voor de invulling verwijzen we je graag naar het programma.

Programma

16:15 – 16.20 Introductie en welkomstwoord – Maike van der Maat (moderator)

16.20 – 16.30

  • Korte introductie FPUR – Karen Hitters (Gemeente Utrecht)
  • Utrecht Food Freedom inleiding – Bas Kreuger (UFF- Kreuger in Kultuur

16.30 – 17.15 Sprekers:

  • Hein Pasman | Landschap Erfgoed Utrecht – Landschap en voedsel, de verbinding Erfgoed, Landschap en Voedsel
  • René van der Veer | De Veldkeuken – Het Utrechtse landschap weer op je bord, Utrechtse granen terug in de bakkerij
  • Paul Roncken | Wageningen Universiteit & Onderzoek – Participatie en Belevingsaspecten van het landschap

 17.15 – 17.20 Afsluiting met call to action – Maike van der Maat (moderator)

17.20 – 17.30 Get-to-together: informele gezamenlijke afsluiting

17.30                 Einde

Aanmelden

Wij hopen dat we je bij deze netwerkbijeenkomst mogen verwelkomen. Je kunt je opgeven tot uiterlijk 23 maart 2021 via het aanmeldformulier.

Voor wie?

Iedereen werkzaam op het gebied van gezonde en duurzame voeding en voedselomgeving zoals restaurants, voedselproducenten, boeren, zorgorganisaties, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, erfgoedorganisaties, kennisorganisaties, ambtenaren en kunstenaars, is welkom!

Weet je iemand voor wie dit ook interessant is, stuur deze uitnodiging dan gerust door.

Locatie

De uitzending van deze online bijeenkomst vindt plaats vanuit Fort aan de Klop.  Heb je je opgegeven, dan ontvang je een paar dagen voorafgaand aan het event een link om mee te doen.

Informatie

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit bericht of over andere Food-Print Utrecht Region gerelateerde vragen dan kun je contact opnemen met Hester Pruiksma, h.pruiksma@uu.nl of 06-40931114

De initiatiefnemers:

Irene Mommers, Diagnose Voeding & gezondheid
Karen Hitters, Gemeente Utrecht
Petra Aben, Rabobank Utrecht e.o.
Jelle van der Weijde, ROM Utrecht Region
René Kwant, Universiteit Utrecht
Wilma Timmers, Provincie Utrecht

https://foodprint-utrecht.nl