Food-Print Utrecht Region

Ontmoet het kernteam van FPUR

EBU

“Het is onze ambitie om als regio maximaal bij te dragen aan een gezonde wereld: Utrecht, Heart of Health.”

Michiel Dijkman, Michiel.Dijkman@economicboardutrecht.nl

 

Gemeente Utrecht

“Gezond voedsel is één van de belangrijkste factoren om een goede gezondheid te waarborgen. De gemeente werkt hard om alle Utrechters de kans te geven om gezond op te groeien. Daarvoor zijn voedseleducatie en een gezond en toegankelijk aanbod van belang. Zo maken we de gezonde keuze de makkelijke keuze.”

Jacintha Merts, voedsel@utrecht.nl

Provincie Utrecht

“De uitdaging om te komen tot een duurzaam en gezond voedselsysteem is een verantwoordelijkheid die we allemaal dragen, en waar ook iedereen stappen in kan zetten. Het begint met meer bewustzijn over hoe voedsel geproduceerd wordt, en hoe het door de keten bij de consument terecht komt. In de regio Utrecht wordt hard gewerkt aan het regionale voedselsysteem van de toekomst. Door de krachten te bundelen als organisaties en initiatieven die hiermee bezig zijn kunnen we uitgroeien tot de gezondste regio van Europa.”

Margriet van Vianen, Margriet.van.Vianen@provincie-utrecht.nl

Rabobank Midden Nederland

“Ik draag graag een steentje bij aan het veranderende voedselsysteem in de regio Utrecht. Met meer focus op gezondheid en duurzaamheid, in goede balans met de maatschappelijke uitdagingen, en met een faire prijs voor de boer. Utrecht heeft sterke uitgangspunten voor deze ontwikkeling, door een hoge mate van ondernemerschap, kennis en innovatie in ons mooie gebied.”

Marcel Wijnen, marcel.wijnen@rabobank.nl

ROM Utrecht Region

“De Regionale Ontwikkelings Maatschappij Utrecht Regio zet zich in voor bedrijven die willen groeien en innoveren. Via drie ecosystemen, te weten ; New Digital Society, Earth Valley en LifeScience&Health, ondersteunen wij kennisvalorisatie, business development en innovaties die oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen en transformaties. Voeding, voedsel productie en voedsel innovaties zijn cross overs tussen de drie ecosystemen en dragen bij aan Gezond mensen in een Gezonde omgeving. Daar zetten wij op met de teams Innoveren, Investeren en Internationaal. Als senior business developer bij ROM sta ik altijd open voor nieuwe ideeën en aanpak.”

Jelle van der Weijde, jelle.vanderweijde@romutrechtregion.nl

Universiteit Utrecht

“Hoe realiseren wij een gezonde en duurzame voedsel- en leefomgeving voor onze kinderen? De maatschappelijke opgaven zijn enorm en de ecologische grenzen zijn bereikt. Een dialoog is noodzakelijk om te komen tot gezamenlijke oplossingen voor een ‘healthy planet diet!

Als Utrecht dat niet kan, wie kan dat dan wel?”

René Kwant, r.a.kwant@uu.nl