Food-Print Utrecht Region

Agenda

24 april 2018
16:30 - 18:15
./Utrecht (Dot Slash Utrecht)

Kick-off Food-Print Utrecht Region

Voedsel maakt de regio! Utrecht is de regio van Gezond Stedelijk Leven. Voedsel is daar onlosmakelijk mee verbonden.

Doe ook mee in een nieuw netwerk dat de ambitie heeft om Utrecht de modelregio in de transitie naar een duurzame, gezonde, stedelijke voedselomgeving te laten zijn. Een regio die voor huidige en toekomstige bewoners een aantrekkelijke woonomgeving biedt waarin de gezonde en duurzame keus vanzelfsprekend is.

Op 24 april 2018 vindt de eerste bijeenkomst plaats van Food-Print Utrecht Region.

Programma

Er komen inspirerende sprekers en tijdens de netwerkborrel heeft u gelegenheid om contacten te leggen en samen een stap verder te zetten met ideeën of initiatieven.

  • Victor Everhardt, wethouder Volksgezondheid in Utrecht, heet u welkom. Hij gaat samen met Maartje Poelman, assistant professor Healthy Urban Living aan de Universiteit Utrecht, in op hoe belangrijk de voedselomgeving is voor het consumptiepatroon van mensen. Voedsel is tegenwoordig overal en op elk moment van de dag beschikbaar. Een gezonde duurzame voedselomgeving kan mensen helpen om betere voedselkeuzes te maken.
  • Roos de Ridder van Stichting Voedwijs neemt ons mee door de ogen van een ouder die moet omgaan met alle verleidingen in de omgeving van de kinderen. Zij vertelt verder hoe zij het als ondernemer aanpakt om Stichting Voedwijs duurzaam te laten werken aan maatschappelijke doelen. Roos reageert ook op een praktijkverhaal van een JGZ-arts , die dagelijks ouders en kinderen op haar spreekuur ontvangt.
  • Maaike Neys, projectmanager bij Stichting Samen is Niet Alleen en Marleen Gillebaart, assistant professor binnen het Self-Regulation Lab aan de Universiteit Utrecht, laten u naar de voedselomgeving kijken door de ogen van mensen die in armoede leven. Welke kansen liggen er voor (sociale) ondernemers om deze groep mensen te bereiken met gezond en duurzaam voedsel?
  • Tamara de Weijer, huisarts en voorzitter van Vereniging Arts & Voeding, geeft u tenslotte een inkijkje in hoe de voedselomgeving de wereld van chronisch zieken beïnvloedt.

Locatie

De event space van ./Utrecht (Dot Slash Utrecht) bevindt zich in Southpark Utrecht aan de Europalaan 100 in Utrecht (routebeschrijving).

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle ondernemers en professionals op het gebied van gezond en duurzaam voedsel, voeding en/of voedselomgeving. Bijvoorbeeld restaurants en cateraars, voedselproducenten, boeren, zorgprofessionals, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, kennis-organisaties, ambtenaren, kunstenaars.

Meer weten?

Neem contact op met voedsel@utrecht.nl.