Food-Print Utrecht Region

Bijeenkomsten

3 oktober 2019
15:45 - 19:30
Oranjerie de Moestuin, Utrecht

4de Bijeenkomst Food-Print Utrecht Region ‘Voedsel in de zorg’

Waarom Food-Print Utrecht Region?

Voedsel maakt de regio! Utrecht is de regio van Gezond Stedelijk Leven. Voedsel is daar onlosmakelijk mee verbonden. Doe ook mee in dit netwerk dat de ambitie heeft om Utrecht de modelregio in de transitie naar een duurzame, gezonde, stedelijke voedselomgeving te laten zijn. Een regio die voor huidige en toekomstige bewoners een aantrekkelijke woonomgeving biedt waarin de gezonde en duurzame keus vanzelfsprekend is.

De netwerkbijeenkomsten zijn deels inhoudelijk met inspirerende sprekers, waarna er tijdens een netwerkborrel gelegenheid is om contacten te leggen en samen een stap verder te zetten met ideeën of initiatieven. Ook koppelen we de resultaten van de vorige bijeenkomst terug. De bijeenkomsten zijn twee keer per jaar op de laatste donderdag van maart en de eerste donderdag van oktober (3 oktober 2019 ‘Voedsel in de zorg’).

Waarom ‘Voedsel in de zorg’?

Voeding werd de afgelopen jaren gezien als een kostenpost in de zorg. Inmiddels is dit wel anders. Steeds meer stakeholders vinden dat voeding een prominente rol verdient bij het stimuleren van gezondheid en preventie van chronische aandoeningen. Gezonde voeding in de zorg kan het herstel sneller doen verlopen of de medicatieafhankelijkheid van bepaalde aandoeningen verlagen. Ook kan gezonde voeding bijdragen aan het verminderen van symptomen en daarmee dus de kwaliteit van leven verhogen. De zorg zet inmiddels in op het verhogen van het bewustzijn onder cliënten, patiënten én medewerkers van het belang van een gezonder voedingspatroon. Diverse maaltijdservices en –programma’s, functional foods, applicaties en platformen, trainingen voor professionals en leefstijlinterventies vinden reeds hun doorgang tot de zorg. Kortom, voeding in de zorg, waar liggen de kansen en wat gebeurt er al?

Voor wie?

Iedereen op het gebied van gezonde en duurzame voeding en voedselomgeving zoals restaurants, voedselproducenten, boeren, zorgprofessionals, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, kennisorganisaties, ambtenaren en kunstenaars, is welkom!

Programma

15.45 – 16.15 Inloop en ontvangst

16:15 – 16.20 Welkomstwoord: Diagnose Voeding & Gezondheid: Irene Mommers

16:20 – 16.25 Doel en missie Food-Print Utrecht Region: Irene Mommers

16.25 – 17.25 Sprekers

  • Koen Nouws Keij | Diverzio – Over het verbeteren van de kwaliteit van de maaltijden in de zorg
  • Maurits Hesselmans | Reinaerde – Over gezonde voeding voor hun cliënten
  • Wim Tissing | Prinses Maxima Centrum – Over nieuwe voedingsconcepten binnen de zorginstelling

17.25 – 17.30 Afsluiting met call to action

17.30 – 19.00 Netwerkborrel

Praktische informatie

U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 1 oktober. Aanmelden via deze link.

Weet u iemand voor wie dit ook interessant is, stuurt u deze uitnodiging dan gerust door.

Locatie De Moestuin Maarschalkerweerd, Laan van Maarschalkerweerd 2, 3585 LJ Utrecht. Voor de routebeschrijving, zie deze link.

Informatie Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Hester Pruiksma, h.pruiksma@uu.nl of 06-40931114

Extra informatie

Tijdens de netwerkbijeenkomst zullen er beeldopnames worden gemaakt.

De gastenlijst is tijdens de netwerkbijeenkomst inzichtelijk voor alle deelnemers.

Heeft u hier bezwaar tegen dan kunt u dat kenbaar maken bij opgave en tijdens de bijeenkomst.

Mocht u deze uitnodiging meerdere keren ontvangen, dan kunt u dat als compliment beschouwen!

Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u contact opnemen met Hester Pruiksma, mobiel: +31 6 40931114, h.pruiksma@uu.nl

De initiatiefnemers:

Irene Mommers, Diagnose Voeding & gezondheid

Jelle van der Weijde, Economic Board Utrecht

Karen Hitters, Gemeente Utrecht

Petra Aben, Rabobank Utrecht e.o.

René Kwant, Universiteit Utrecht

Wilma Timmers, Provincie Utrecht

 

PS. Bekijk hier een impressie van de laatste bijeenkomst.

https://foodprint-utrecht.nl