Food-Print Utrecht Region

Bijeenkomsten

3 oktober 2019
16:00 - 19:30
Oranjerie de Moestuin, Utrecht

Save the Date: 4de Bijeenkomst Food-Print Utrecht Region ‘Voedsel in de zorg’

Waarom Food-Print Utrecht Region?

Voedsel maakt de regio! Utrecht is de regio van Gezond Stedelijk Leven. Voedsel is daar onlosmakelijk mee verbonden. Doe ook mee in dit netwerk dat de ambitie heeft om Utrecht de modelregio in de transitie naar een duurzame, gezonde, stedelijke voedselomgeving te laten zijn. Een regio die voor huidige en toekomstige bewoners een aantrekkelijke woonomgeving biedt waarin de gezonde en duurzame keus vanzelfsprekend is.

De netwerkbijeenkomsten zijn deels inhoudelijk met inspirerende sprekers, waarna er tijdens een netwerkborrel gelegenheid is om contacten te leggen en samen een stap verder te zetten met ideeën of initiatieven. Ook koppelen we de resultaten van de vorige bijeenkomst terug. De bijeenkomsten zijn twee keer per jaar op de laatste donderdag van maart en de eerste donderdag van oktober (3 oktober 2019 ‘Voedsel in de zorg’).

Waarom ‘Voedsel in de zorg’?

Voeding werd de afgelopen jaren gezien als een kostenpost in de zorg. Inmiddels is dit wel anders. Steeds meer stakeholders vinden dat voeding een prominente rol verdient bij het stimuleren van gezondheid en preventie van chronische aandoeningen. Gezonde voeding in de zorg kan het herstel sneller doen verlopen of de medicatieafhankelijkheid van bepaalde aandoeningen verlagen. Ook kan gezonde voeding bijdragen aan het verminderen van symptomen en daarmee dus de kwaliteit van leven verhogen. De zorg zet inmiddels in op het verhogen van het bewustzijn onder cliënten, patiënten én medewerkers van het belang van een gezonder voedingspatroon. Diverse maaltijdservices en –programma’s, functional foods, applicaties en platformen, trainingen voor professionals en leefstijlinterventies vinden reeds hun doorgang tot de zorg. Kortom, voeding in de zorg, waar liggen de kansen en wat gebeurt er al?

Voor wie?

Iedereen op het gebied van gezonde en duurzame voeding en voedselomgeving zoals restaurants, voedselproducenten, boeren, zorgprofessionals, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, kennisorganisaties, ambtenaren en kunstenaars, is welkom!

Practische informatie

Reserveer nu alvast 3 oktober 2019 in de agenda! Binnenkort plaatsen we op deze pagina het definitieve programma. Wil je je alvast aanmelden? Dan kan: Aanmelden Food Print Utrecht Region 3 oktober 2019

Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u contact opnemen met Hester Pruiksma, mobiel: +31 6 40931114, h.pruiksma@uu.nl

De initiatiefnemers:

Irene Mommers, Diagnose Voeding & gezondheid

Jelle van der Weijde, Economic Board Utrecht

Karen Hitters, Gemeente Utrecht

Petra Aben, Rabobank Utrecht e.o.

René Kwant, Universiteit Utrecht

Wilma Timmers, Provincie Utrecht

 

PS. Bekijk hier een impressie van de laatste bijeenkomst.

https://foodprint-utrecht.nl