Food-Print Utrecht Region

Bijeenkomsten

26 maart 2020
15:45 - 19:00
Oranjerie de Moestuin, Utrecht

Save the date: 5de Bijeenkomst Food-Print Utrecht Region ‘Voedselomgeving: van beleidstafel naar keukentafel’

Waarom Food-Print Utrecht Region?

Voedsel maakt de regio! Utrecht is de regio van Gezond Stedelijk Leven. Voedsel is daar onlosmakelijk mee verbonden. Doe ook mee in dit netwerk dat de ambitie heeft om Utrecht de modelregio in de transitie naar een duurzame, gezonde, stedelijke voedselomgeving te laten zijn. Een regio die voor huidige en toekomstige bewoners een aantrekkelijke woonomgeving biedt waarin de gezonde en duurzame keus vanzelfsprekend is.

De netwerkbijeenkomsten zijn deels inhoudelijk met inspirerende sprekers, waarna er tijdens een netwerkborrel gelegenheid is om contacten te leggen en samen een stap verder te zetten met ideeën of initiatieven. Ook koppelen we de resultaten van de vorige bijeenkomst terug. De bijeenkomsten zijn twee keer per jaar op de laatste donderdag van maart en de eerste donderdag van oktober.

Waarom deze bijeenkomst?

Deze 5de netwerkbijeenkomst is het eerste podium voor de voedselagenda van de Provincie Utrecht. De voedselagenda heeft als uitgangspunt ‘gezond en duurzaam voedsel is de makkelijke keuze in Utrecht’ en sluit daarmee direct aan op de ambities van de gemeente Utrecht.

Tijdens deze bijeenkomst zullen de Provincie en de gemeente delen wat er al speelt in het opnieuw inrichten van de voedselomgeving, van beleid tot keukentafel. Aanwezigen hebben de mogelijkheid om ervaringen te delen en om de voedselagenda mede te vullen met ideeën om tot die makkelijke keuze voor gezond en duurzaam voedsel op het bord te komen. Alle ruimte dus voor Utrechtse ondernemers en initiatieven!

Voor wie?

Iedereen op het gebied van gezonde en duurzame voeding en voedselomgeving zoals restaurants, voedselproducenten, boeren, zorgprofessionals, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, kennisorganisaties, ambtenaren en kunstenaars, was welkom!

Practische informatie

Reserveer nu alvast 26 maart 2020 in de agenda! Binnenkort plaatsen we op deze pagina het definitieve programma.

Wil je je alvast aanmelden? Dan kan:

Aanmelden Food Print Utrecht Region 26 maart 2020

Benieuwd naar onze events? Bekijk hier een impressie van de laatste bijeenkomst.

Informatie

Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Hester Pruiksma, h.pruiksma@uu.nl of 06-40931114

De initiatiefnemers:

Irene Mommers, Diagnose Voeding & gezondheid
Jelle van der Weijde, Economic Board Utrecht
Karen Hitters, Gemeente Utrecht
Petra Aben, Rabobank Utrecht e.o.
René Kwant, Universiteit Utrecht
Wilma Timmers, Provincie Utrecht

https://foodprint-utrecht.nl