Food-Print Utrecht Region

Bijeenkomsten

1 oktober 2020
16:15 - 17:30
Online event

5de Bijeenkomst Food-Print Utrecht Region ‘Voedselomgeving: van beleidstafel naar keukentafel’ – on line event

Gezien alle ontwikkelingen in de afgelopen maanden rondom het Covid-19 virus heeft de FPUR organisatie besloten om de bijeenkomst van 1 oktober als een online live event te presenteren, en niet zoals de afgelopen keren, op locatie in Utrecht. We zullen naast de presentaties de deelnemers ook online ruimte geven voor netwerken.

Programma

Deze 5de netwerkbijeenkomst is het podium om input te leveren voor de Voedselagenda van de Provincie Utrecht. De Voedselagenda heeft als uitgangspunt ‘gezond en duurzaam voedsel is de makkelijke keuze in Utrecht’ en sluit daarmee direct aan op de ambities van de gemeente Utrecht.

Tijdens deze bijeenkomst zullen de Provincie en de Gemeente delen wat er zoal speelt in het opnieuw inrichten van de voedselomgeving, van beleid tot keukentafel. Deelnemers hebben de mogelijkheid om ervaringen te delen en om de Voedselagenda’s mede te vullen met ideeën om tot die makkelijke keuze voor gezond en duurzaam voedsel op het bord te komen. Alle ruimte dus voor Utrechtse ondernemers en initiatieven!

Voor wie?

Iedereen werkzaam op het gebied van gezonde en duurzame voeding en voedselomgeving zoals restaurants, voedselproducenten, boeren, zorgprofessionals, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, kennisorganisaties, ambtenaren en kunstenaars, is welkom!

Weet u iemand voor wie dit ook interessant is, stuurt u deze uitnodigingslink dan gerust door.

Programma

16:15 – 16.20
• Introductie – Karen Hitters (Gemeente Utrecht – moderator)
• Welkomstwoord – Hanke Bruins Slot (Gedeputeerde)

16.20 – 16.30
• Korte introductie FPUR – Karen Hitters (Gemeente Utrecht)
• Toelichting voedselagenda – Wilma Timmers (Provincie Utrecht) en Anne Marie Gout (Gemeente Utrecht)

16.30 – 17.05 Sprekers
Marieke Theeuwen | Provincie Utrecht –De Omgevingsvisie: Wat is het en wat zijn de kansen?
Natascha Kooiman | Transitiecoalitie Voedsel –Wat is nodig voor een gezonde en duurzame voedselomgeving?
Joris Heijnen | Greendish –Duurzame en gezonde menu’s in bedrijfsrestaurants en horeca.

17.05 – 17.10 Afsluiting met call to action – Karen Hitters (Gemeente Utrecht – moderator)
17.10 – 17.25 Netwerken deelnemers in subsessies
17.30 Einde

Aanmelden

U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 29 september 2020. Aanmelden via deze link.

Locatie

De bijeenkomst op 1 oktober is een online event. Heeft u zich opgegeven, dan ontvangt u een paar dagen voorafgaand aan het event een link om mee te doen.

Wij hopen dat we u ook bij deze netwerkbijeenkomst mogen verwelkomen.

Heeft u vragen over deze bijeenkomst of over andere Food-Print Utrecht Region gerelateerde vragen, dan kunt u contact opnemen met Hester Pruiksma  (h.pruiksma@uu.nl of 06-40931114).

Benieuwd naar onze events? Bekijk hier een impressie van de laatste bijeenkomst.

Graag tot ziens op 1 oktober aanstaande.

De initiatiefnemers:

Irene Mommers, Diagnose Voeding & gezondheid
Jelle van der Weijde, Economic Board Utrecht
Karen Hitters, Gemeente Utrecht
Petra Aben, Rabobank Utrecht e.o.
René Kwant, Universiteit Utrecht
Wilma Timmers, Provincie Utrecht

https://foodprint-utrecht.nl