Food-Print Utrecht Region

Bijeenkomsten

1 oktober 2020
16:15 - 17:30
Online event

Netwerk bijeenkomst Food-Print Utrecht Region ‘Voedselomgeving: van beleidstafel naar keukentafel’ – on line event

Gezien alle ontwikkelingen in de afgelopen maanden rondom het Covid-19 virus heeft de FPUR organisatie besloten om de bijeenkomst van 1 oktober als een online live event te presenteren, en niet zoals de afgelopen keren, op locatie in Utrecht. De middag werd afgesloten met een netwerksessie in subgroepen.

Programma

Deze 5de netwerkbijeenkomst was het podium om input te leveren voor de Voedselagenda van de Provincie Utrecht. De Voedselagenda heeft als uitgangspunt ‘gezond en duurzaam voedsel is de makkelijke keuze in Utrecht’ en sluit daarmee direct aan op de ambities van de gemeente Utrecht.

Tijdens deze bijeenkomst deelden de Provincie en de Gemeente  wat er zoal speelt in het opnieuw inrichten van de voedselomgeving, van beleid tot keukentafel. Deelnemers hadden de mogelijkheid om ervaringen te delen en om de Voedselagenda’s mede te vullen met ideeën om tot die makkelijke keuze voor gezond en duurzaam voedsel op het bord te komen.

Voor wie?

Iedereen werkzaam op het gebied van gezonde en duurzame voeding en voedselomgeving zoals restaurants, voedselproducenten, boeren, zorgprofessionals, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, kennisorganisaties, ambtenaren en kunstenaars, was welkom!

Programma

16:15 – 16.20
IntroductieKaren Hitters (Gemeente Utrecht – moderator)
• Welkomstwoord – Hanke Bruins Slot (Gedeputeerde)

16.20 – 16.30
• Korte introductie FPUR – Karen Hitters (Gemeente Utrecht)
• Toelichting voedselagenda – Wilma Timmers (Provincie Utrecht) en Anne Marie Gout (Gemeente Utrecht)

16.30 – 17.05 Sprekers
Marieke Theeuwen | Provincie Utrecht –De Omgevingsvisie: Wat is het en wat zijn de kansen?
Natascha Kooiman | Transitiecoalitie Voedsel –Wat is nodig voor een gezonde en duurzame voedselomgeving?  www.https://transitiecoalitievoedsel.nl/ 
Joris Heijnen | Greendish –Duurzame en gezonde menu’s in bedrijfsrestaurants en horeca.   www.greendish.com

17.05 – 17.15 Afsluiting met call to action en initiatieven in de regio – Karen Hitters (Gemeente Utrecht – moderator)

17.15 – 17.20 Initiatieven in de regio Utrecht, bekijk de filmpjes hier: De Keuken van Utrecht (contact Bernd Kruyt)( en Sustainable Impact. Utrechts initiatief van duurzaam koken. (contact Joost Vosmer)
17.15 – 17.30 Netwerken deelnemers in subsessies
17.30 Einde

Volgende FPUR netwerkmeeting

Donderdag 25 maart 2021 Forten en Agrarisch Landschap (Utrecht Food Freedom/Universiteit Utrecht)

Kernteam:

Irene Mommers, Diagnose Voeding & gezondheid
Jelle van der Weijde, Economic Board Utrecht
Karen Hitters, Gemeente Utrecht
Petra Aben, Rabobank Utrecht e.o.
René Kwant, Universiteit Utrecht
Wilma Timmers, Provincie Utrecht

https://foodprint-utrecht.nl